Мислења тагирани "споделување на датотеки"

Лесно споделување на датотеки и директориуми со Dropbox за јавни директориум

Петок 28 Октомври, 2011

Реклами

По читањето на овој член Lifehacker , јас бев убеден дека слична функционалност е можно во Linux. испоставува сум бил во право. Тука е сценариото можете да додадете на .gnome2/nautilus-scripts да додадете истата функционалност без програма постојано работи во вашиот систем послужавник како е потребно за Windows корисници. уште повеќе, мојата скрипта ќе zip директориум пред копирање на Dropbox, па нема потреба да се десен клик на секоја датотека поединечно ако сакате да ги споделите целина директориум. Ако не сте сигурни како да се го постави, тука се инструкциите:
отворен Алатки, терминал
cd ~ / .gnome2/nautilus-scripts /
wget http://stormdragon.us/scripts/share-with-dropbox.sh
chmod 700 удел-со-dropbox.sh
Сега, можете да десен клик било датотека или директориум, изберете скрипти, и кликнете на удел со-Dropbox да го копирате датотека на вашиот јавниот именик и имаат линк автоматски поставени во вашиот таблата со исечоци. Оваа скрипта бара XCLIP бидат инсталирани. Од терминал:
sudo apt-get install XCLIP
уживаат, и се надевам дека ќе најдат на овој корисни.

Помогне моќ моите блог постови, си ја задржам мојата кофеин зуи ќе силна!